Інтелектуально-розважальна гра на українознавчу тематику ”Що? Де? Коли?”

”В океані рідного народу – відкривай духовні острови”
Інтелектуально-розважальну гру на українознавчу тематику ”Що? Де? Коли?” провела п.Лариса Барабаш спільно з учнями 9-А класу. Для того, щоб налаштувати команди класів, гра розпочалася з мотивуючого слова дев’ятикласниць із закликом ”стояти” в боротьбі за Україну та плекати українське зараз та в майбутньому. Запальний танець аркан, який самостійно підготували та виконали дівчата, був не лише символом витривалості духу та тіла, але і запитанням у першому турі гри: ”Які ж традиції були порушені у танці?” Тішить, що всі команди знають, що аркан – це чоловічий танець.
В перервах між турами, глядачі могли побачити інсценівку з ”Вечори на хуторі поблизу Диканьки”, слухали драйвових та позитивних пісень, а ведучі активно працювали з залом. Запрошена гостя, спеціаліст відділу освіти з виховної роботи та позашкілля п.Олександра Дирко похвалила учнів за кмітливість, а також заохотила до активної участі у таких іграх у майбутньому, бо окрім змагання за першість, тут учні почерпнули багато знань про українські вишиванку, пісню, символи, традиції та звичаї.
У підсумку І місце посіла команда учнів 10-Б класу ”Перфоратор”, ІІ місце – команда 8-А класу ”Апельсин”, а ІІІ місце – 9-Б клас ”Незламне товариство”. За призові місця учні отримали солодкі подарунки.
Щира подяка усім, хто долучився до організації та проведення сьогоднішньої гри.

Поширити: