Говорили про ігрову та наркотичну залежність.

Будь яка залежність – це свідомий або не свідомий спосіб позбутися тривоги. Але найкращий спосіб – це говорити про те, що тебе турбує, не закриватися у собі, бо завжди є той, хто готовий тобі допомогти, варто лише звернутися.

Сьогодні для учнів нашої школи була організована цікава зустріч, на яку було запрошено лікаря-нарколога, психіатра п.Галину Раделицьку, а також голову комісії у справах тверезості СДЄУГКЦ о. Василя Біласа, який також є керівником духовної програми ЗРЦ Назарет.

П.Галина розповіла учням про причини, види наркотичної залежності та речовин, а також застерегла дітей про те, як не піддаватися впливу ”порад” чи ”пропозицій” друзів чи посторонніх людей спробувати щось, що начебто ”приносить задоволення”.

З повчальним та сучасним словом звернувся до дітей о.Василь Білас, дав корисні поради, як слідкувати за своїми емоціями, щоб вони не шкодили нам. А також порадив вести здоровий спосіб життя, бо саме здорова та розумна молодь будує успішну країну.

На завершення діти почули від п.Юрія та п. Богдана, які є пацієнтами ЗРЦ ”Назарет”, історію їхнього важкого шляху боротьби з ігровою та наркотичною залежністю та одужання.

Щиро дякуємо нашим гостям за такий змістовний та цікавий урок.

Поширити: